preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
Tražilica
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

IZAŠAO 23. BROJ NAŠEG LISTA

Dragi čitaoci Našeg lista,

verujem da ove godine niste očekivali novi broj lista, ali mi smo i dalјe tu.

Ova školska godina ni po čemu nije kao sve prethodne. Ona će ostati zapisana u istoriji hrvatskog školstva kao jedna od najburnijih godina u obrazovanju Republike Hrvatske. Počela je tako što je u škole uvedena kurikularna reforma Škola za život u 1. i 5. razred, u 7. razredu u biologiji, hemiji i fizici, te u 1. razred srednje škole. Nakon mesec dana od početka školske godine, zaposleni u obrazovanju započeli su štrajk kojim su tražili povećanje koeficijenta složenosti poslova, a štrajk je potrajao skoro dva meseca. Nakon toga, dogodilo se nešto što nije niko očekivao, a to je epidemija virusa COVID-19 (koronavirus). Učenici i nastavnici započeli su nastavu na dalјinu, koja za predmetnu nastavu traje do kraja nastavne godine. Učenici razredne nastave su se krajem maja vratili u škole pridržavajući se mera bezbednosti propisanih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ni štrajk ni koronavirus nisu nas sprečili da izdamo još jedan broj Našeg lista. Nažalost, ove godine on neće biti isti kao prijašnji brojevi, nego će sadržavati nešto manji broj stranica. Zbog ove situacije, odlučili smo u ovaj broj da uvrstimo što više učeničkih likovnih radova nastalih za vreme nastave na dalјinu, te fotografije učenika kako izvršavaju svoje školske obaveze od kuće.

Početkom drugog polugodišta oprostili smo se od učitelјice Anđelke Parabucki koja je otišla u zasluženu penziju, a na kraju godine opraštamo se i od učenika 8. razreda. Za celokupan trud u pripremanju ovog broja zahvalili bismo se svim učenicima i učitelјima koji su nam slali fotografije najbolјih radova. Nadamo se da ćemo se sledeće godine vratiti starom obliku provođenja nastave.

Do sledećeg broja, pozdravlјa vas uredništvo Našeg lista.
preskoči na navigaciju