preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
Tražilica
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

IZAŠAO 23. BROJ NAŠEG LISTA

Dragi čitaoci Našeg lista,

verujem da ove godine niste očekivali novi broj lista, ali mi smo i dalјe tu.

Ova školska godina ni po čemu nije kao sve prethodne. Ona će ostati zapisana u istoriji hrvatskog školstva kao jedna od najburnijih godina u obrazovanju Republike Hrvatske. Počela je tako što je u škole uvedena kurikularna reforma Škola za život u 1. i 5. razred, u 7. razredu u biologiji, hemiji i fizici, te u 1. razred srednje škole. Nakon mesec dana od početka školske godine, zaposleni u obrazovanju započeli su štrajk kojim su tražili povećanje koeficijenta složenosti poslova, a štrajk je potrajao skoro dva meseca. Nakon toga, dogodilo se nešto što nije niko očekivao, a to je epidemija virusa COVID-19 (koronavirus). Učenici i nastavnici započeli su nastavu na dalјinu, koja za predmetnu nastavu traje do kraja nastavne godine. Učenici razredne nastave su se krajem maja vratili u škole pridržavajući se mera bezbednosti propisanih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ni štrajk ni koronavirus nisu nas sprečili da izdamo još jedan broj Našeg lista. Nažalost, ove godine on neće biti isti kao prijašnji brojevi, nego će sadržavati nešto manji broj stranica. Zbog ove situacije, odlučili smo u ovaj broj da uvrstimo što više učeničkih likovnih radova nastalih za vreme nastave na dalјinu, te fotografije učenika kako izvršavaju svoje školske obaveze od kuće.

Početkom drugog polugodišta oprostili smo se od učitelјice Anđelke Parabucki koja je otišla u zasluženu penziju, a na kraju godine opraštamo se i od učenika 8. razreda. Za celokupan trud u pripremanju ovog broja zahvalili bismo se svim učenicima i učitelјima koji su nam slali fotografije najbolјih radova. Nadamo se da ćemo se sledeće godine vratiti starom obliku provođenja nastave.

Do sledećeg broja, pozdravlјa vas uredništvo Našeg lista.
NAŠ LIST
IZAŠAO 24. BROJ NAŠEG LISTA
Administrator / datum: 14. 9. 2021. 10:40

Dragi naši čitaoci,

   kao što vidite, ništa nas ne može sprečiti u izdavanju novog broja Našeg lista.

Ovu školsku godinu počeli smo u školskim klupama uz sve mere bezbednosti propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Mislili smo da će situacija sa virusom polako da se smiri i da ćemo školsku godinu da završimo kao pre. Nažalost, nije tako. Učenici razredne nastave su celo vreme pohađali nastavu u školi, osim ako je neko morao u izolaciju, a učenici predmete nastave su neko vreme proveli i na nastavi na daljinu. Trenutno su na toj vrsti nastave, a dokle će tako, niko ne zna. Voleli bismo da se školovanje što pre vrati na staro jer našim učenicima nedostaje smeh i galama na hodnicima, druženje sa učenicima iz drugih razreda, razne aktivnosti, putovanja, izleti… Ova školska godina ostaće zabeležena i po još nekoliko stvari.

Nastavljena je kurikularna reforma od prošle godine te su novi kurikulumi uvedeni za sve predmete u 2., 3., 6. i 7. razredu (osim geografije u 7. razredu) osnovne škole te u 2. i 3. razredu srednje škole. Za sledeću školsku godinu planira se završetak reforme koja će da obuhvati i ostale razrede osnovnih i srednjih škola.

U septembru 2020. naša je škola dobila novi izgled. Iz crvene boje prešla je u žutu, a razlog je energetska obnova. Škola je dobila novu spoljnju stolariju, novu rasvetu, novi sistem grejanja/hlađenja, a sve u cilju smanjenja režijskih troškova, troškova održavanja i poboljšanja samog stanja zgrade. Koliko je učinkovita, primetilo se već ove zime jer su učenici većinom govorili da je u učionicama pretoplo.

O svemu ovome, a i o mnogim drugim događanjima, pisali smo u ovom broju Našeg lista. Ove godine naša škola slavi 245 godina postojanja i ispratila je mnoge učenike. Tako se i ove godine opraštamo sa još jednom generacijom, a to ćemo učiniti na već tradicionalan način i izvinićemo se što ni oni ove godine neće moći na svoje zasluženo matursko putovanje. Nadamo se da će upisati svoje željene srednje škole. Zahvalili bismo svim učenicima i učiteljima na tome što su nam pomogli da naš omiljeni list ugleda svetlost dana.

Do sledećeg broja pozdravlja vas uredništvo Našeg lista!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju