preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Školske novine
NAŠ LIST

IZAŠAO 20. BROJ NAŠEG LISTA

Autor: Administrator , 15. 6. 2017. 09:49

Pozdrav, dragi prijatelji Našeg lista!

Drago nam je što možemo i ove godine da vas obradujemo novim izdanjem Našeg lista u kojeg je kao i svake godine uloženo mnogo truda kako od strane učenika tako i od strane nastavnika.

Ove godine naš najdraži list izlazi po dvadeseti put. Da, dobro ste pročitali – dvadeseti broj je pred vama i nadamo se da će ih biti još mnogo više. Ovu školsku godinu obeležili su brojni projekti koji se provode u našoj školi pa je uz njih i vezan veći deo lista. Većina naših projekata je odrađena, a neki se još uvek nisu završili.

Učitelji i učenici proveli su niz zanimljivih aktivnosti i projekata i o svemu nam pripremili bogatu dokumentaciju. Žao nam je i izvinjavamo se što nismo mogli sve aktivnosti da uvrstimo u Naš list jer bi tada mogli da napišemo roman. Članovi novinarske sekcije potrudili su se da uvrste za svakoga i od svakoga po nešto.

Ovogodišnji broj pun je zanimljivih tema pa se nadamo da ćete uživati u čitanju.

Do sledećeg čitanja pozdravlja vas

Vaš glavni urednik

Nikola Jovanović

 [više]

IZAŠAO 19. BROJ NAŠEG LISTA

Autor: Milica Arsenović, 15. 6. 2016. 09:45

Dragi naši čitaoci,

ove godine naša škola obeležava 240 godina svoga postojanja i zbog toga smo stranice ovogodišnjeg Našeg lista posvetili upravo njoj. Sve je počelo davne 1776. godine u jednoj sobi da bi se sa vremenom proširilo na veliku zgradu sa nekoliko učionica, kabineta i kancelarija, prelepim školskim dvorištem i etno kućom. Kako vreme prolazi i donosi promene, tako je i u našu školu stigao novitet pod imenom e-Dnevnik koji je zamenio papirnate dnevnike.

U ovom broju saznaćete o tom veoma važnom jubileju i svim aktivnostima koje smo proveli kako bismo ga na što lepši način obeležili.

Kao i svake godine, opraštamo se od učenika 8. razreda, ali i naše uvek vesele učiteljice Marije Jasenovčanin koja odlazi u zasluženu penziju. U razgovoru sa našim učenicima, saznali smo da je mnogima bila najbolja te da će teško moći da zamisle drugu učiteljicu kako vodi mali hor.

Mnogo dece i nastavnika je prošlo kroz našu školu, a nadamo se da će ih još toliko i proći. Trudićemo se da i dalje budemo uspešni u svim školskim aktivnostima, a o svemu ćemo vas rado obaveštavati u najčitanijem listu – Našem listu.

Vaš glavni urednik

Nikola Jovanović

 [više]

PUNOLETSTVO NAŠEG LISTA

Autor: Administrator , 16. 6. 2015. 10:09

Dragi naši čitaoci,

 

drago nam je što možemo i ove godine da vas obradujemo 18. izdanjem Našeg lista u kojeg je kao i svake godine uloženo mnogo truda kako od strane učenika tako i od strane nastavnika.

Ova školska godina obeležena je projektom „Razvoj kurikulumske kulture“ u kojem je učestvovala i naša škola te je njemu posvećen veći deo ovog broja, a o njemu detaljnije čitajte na stranicama koje slede. Na kraju ove školske godine opraštamo se od učenika 8. razreda, ali i nastavnika Milice Živanović, Radojke Starijaš te Srete Ilinčića.  Teško je verovati da ih nećemo više viđati u razgovoru i šali sa učenicima, uvek spremnih za savet i pomoć. Zahvalni smo im za sve što su učinili za našu školu i verujemo da će i dalje da nam pomažu.

Za vas smo pripremili i niz zanimljivih tema te ćete čitati i o projektima u našoj školi, našim ekskurzijama, nastavnim aktivnostima, osmašima i o mnogo toga drugog. Za celokupni trud zahvalili bismo se svima u školi i nadamo se da će vam se svideti sve šta smo pripremili za vas.

 

Vaš glavni urednik

Zorana Vukajlović

 [više]

IZAŠAO 17. BROJ "NAŠ LIST"

Autor: Teodora Glišanović, 17. 6. 2014. 11:24

Dragi naši čitaoci,

drago nam je što možemo i ove godine da vas obradujemo novim izdanjem Našeg lista oko kojeg smo i ove godine imali pune ruke posla. Ovim brojem najavljujemo uvođenje građanskog vaspitanja i obrazovanja od sledeće školske godine kao obaveznog predmeta u 6. razredu. Ono se u našoj školi do sada provodilo kao međupredmetna tema, a kako su ga naši nastavnici provodili kroz svoje predmete, videćete na sledećim stranama. Kao i mnogih prijašnjih godina, imali smo i mnogo uspešnih projekata. Jedan od njih je bio projekat povodom Dana nadarenih učenika sa kojim smo započeli prošle godine, a mogli bismo izdvojiti i projekat o Katarini Bogdanović poznatoj ličnosti iz našega mesta. Za vas smo pripremili i niz zanimljivih tema te ćete čitati i o zdravstvenom vaspitanju u našoj školi, našim ekskurzijama, nastavnim aktivnostima, osmašima i o mnogo toga drugog. Za celokupni trud zahvalili bismo se svima u školi i nadamo se da će vam se svideti sve šta smo pripremili za vas.

Vaš glavni urednik

Zorana Vukajlović

 [više]

IZAŠAO NOVI BROJ NAŠEG LISTA

Autor: Teodora Glišanović, 14. 6. 2013. 10:12

 

Pozdrav našim uvaženim čitateljima!

Drago nam je što vas možemo obradovati šesnaestim izdanjem Našeg lista u kojeg je, kao i svake godine, uloženo mnogo truda, kako od strane učenika, tako i od strane nastavnika.

 [više]

NOVI BROJ NAŠEG LISTA

Autor: Teodora Glišanović, 21. 6. 2012. 09:37

 

Kraj ove uspešne školske godine obeležili smo izdavanjem

petnaestog broja našeg školskog časopisa.

Tema broja su školske aktivnosti, kojih je i ove godine bilo mnogo. Radilo se u svim razredima i u svim predmetima tokom cele školske godine, a teme projekata su bile toliko zanimljive i motivirajuće da smo hteli to podeliti sa našim čitaocima. Oprostili smo se i od još jednog osmog razreda te nastavnice Milice Bartl.

Posebne smo stranice posvetili našem osnivaču i stalnom pomagaču, direktoru Gojku Aleksiću, koji nakon uspešnog i plodnog rada odlazi u penziju. Zahvaljujemo mu još jednom za podršku koju nam je celo vreme pružao.

Aleksej Vujić, glavni urednik

 [više]

IZAŠAO 14. BROJ „NAŠEG LISTA“

Autor: Teodora Glišanović, 20. 2. 2012. 21:47

Novo izdanje omiljenog časopisa objavljeno je ovoga puta na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu kako bismo mogli učestvovati na Smotri LiDraNo  i prezentirati svima kvalitetan rad naše škole.

Već smo po „Našem listu“ poznati u celoj županiji, a i šire, i od nas se očekuje, nakon prošlogodišnjeg odlaska na državnu smotru, još više truda i rada. I mi sami svesni smo odgovornosti koju imamo i vere koju svi u nas polažu te smo izradi ovoga broja posvetili puno vremena. Preradili smo prošli, trinaesti, broj u želji da  svima pokažemo kako naša škola ima dugu tradiciju (postoji već 235 godina!) kvalitetnog rada s učenicima. Iza nje su mnogobrojni projekti, aktivnosti, uspesi, a  poseban se ponosimo  našim  školskim  listom  koji je svake godine sve bolji.

Aleksej Vujić, 7.r.

 [više]

NOVI, 13. broj „Našeg lista“

Autor: Teodora Glišanović, 1. 7. 2011. 10:28

NOVI, 13. broj „Našeg lista“ – na završnoj svečanosti, održanoj na Vidovdan, 28. juna, kada se obeležava i dan Opštine Trpinja, svim učesnicima proslave podeljen je novi „Naš list“.

 [više]

'NAŠ LIST' NA DRŽAVNOJ SMOTRI LIDRANO

Autor: Teodora Glišanović, 15. 4. 2011. 13:08

U Šibeniku je 10.04.-12.04. održana dvadeseta Državna smotra literarnih, novinarskih i dramskih izraza učenika. Među dvadeset najboljih školskih listova zasluženo se našao i Naš list.

 [više]

I OVE GODINE USPEŠNI NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI LiDraNo

Autor: Teodora Glišanović, 28. 2. 2011. 06:46

Dugi niz godina učestvujemo na ovome takmičenju i uvek postižemo odlične rezultate.Tako je bilo i u ponedeljak, 21. februara, u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima gde se održala ovogodišnja Županijska smotra.

 [više]

IZAŠAO NOVI BROJ 'NAŠEG LISTA'

Autor: Teodora Glišanović, 3. 2. 2011. 11:10

          Uvek bolji, uvek lepši, uvek kvalitetniji i zabavniji, već desetu godinu izlazi i uvek ga nestrpljivo iščekujemo. Ovaj dvanaesti broj donosi vam pregršt zanimljivih članaka iz kojih možete videti šta smo radili prošle godine.

 [više]

PREDLOŽENI ZA DRŽAVNU SMOTRU LIDRANO

Autor: Milica Arsenović, 12. 2. 2010. 11:55

Poslednji broj Našeg lista te učenik 8. razreda Popović Aleksa postigli su izvanredan uspeh na Županijskoj smotri LiDraNo koja je održana 10. 02. 2010.  u OŠ Josipa Kozarca u Vinkovcima.

                                                          Vesna Vujić

 [više]

NAŠ LIST –Stigao je novi, jedanaesti broj vašeg omiljenog školskog časopisa!

Autor: Tamara Zadravec, 7. 9. 2009.

 

Glavna urednica Milica Vujić piše: „ Verujem da ste ga, baš kao i mi novinari, s velikim veseljem dočekali...
                                                                                Vesna Vujić
 [više]

Naših prvih deset

Autor: Administrator , 2. 6. 2008.

Ove godine ponosno smo izdali deseti broj našeg školskog lista. Ta mala obljetnica nama je jako važna jer Naš list prepoznatljiv je znak naše škole, nešto što svi mi – učenici, učitelji i roditelji, svake godine željno iščekujemo. On je potvrda našega rada, zaokružen pregled postignuća, slika naših uspjeha, projekata, izleta, priredaba, posjeta, aktivnosti.

                                                                            Vesna Vujić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

eDnevnik
CISOK
e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Trpinja / Velika 2, HR-32224 Trpinja / www.os-trpinja.skole.hr / ured@os-trpinja.skole.hr
preskoči na navigaciju