2021-11-09 09:46:53

FESTIVAL LEPE REČI VUKOVAR 2021.

   Učenici Osnovne škole Trpinja učestvovali su 29. i 30. novembra 2021. godine na Festivalu lepe reči u organizaciji KUD-a Sloga iz Vukovara. Projekat je finansiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U dvodnevnoj manifestaciji su učestvovali učenici osnovnih škola koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu po modelu A i učenici koji slušaju srpski jezik i kulturu po modelu C.

   Takmičenje je trajalo dva dana, a učesnici su podeljeni u dve kategorije. U kategoriji mlađih učesnika učestvovali su učenici od 3. do 6. razreda, a u kategoriji starijih učesnika bili su učenici 7. i 8. razreda. Prvi dan Festivala lepe reči bio je predviđen za takmičenje literarnog stvaralaštva, gde su se predstavili Vladana Maričić, učenica 6.razreda sa pesmom Na krilima mašte i Teodor Vranješević, učenik 8.razreda sa pesmom Sloboda.

  Drugi dan je bio predviđen za takmičenje recitatora. Svoje recitatorske sposobnosti pokazale su učenice 8.razreda, Anja Maširević sa pesmom Zagonetka Miroslava Antića i Anđela Vukajlović sa pesmom Dižimo škole Jovana Jovanovića Zmaja.

   Iako ove godine našim učesnicima nije dopala nijedna nagrada, verujemo da ih to neće sprečiti  da i dalje razvijaju svoje potencijale, da stvaraju nova poznanstva i što je najvažnije da neguju svoj kulturni identitet govoreći maternjim jezikom i služeći se ćiriličkim pismom.


Osnovna škola Trpinja