preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZAŠAO 25. BROJ NAŠEG LISTA
Autor: Administrator , 27. 6. 2022.

Dragi čitaoci,
  pred vama je novi, 25. broj Našeg lista. Nadamo se da ćete uživati čitajući ga i da ćete pronaći brojne interesantne teme, budući da se trudimo da iz godine u godinu budemo što kreativniji.
  Ova školska godina započela je pod još uvek snažnim epidemiološkim merama koje su bile na snazi sve do marta. Nastavu smo držali pod maskama i uz propisani razmak, držeći se svih uputa Ministarstva zdravstva, a dve nedelje u novembru su vrata škole (ponovo) bila zatvorena te smo iz pravih učionica
prešli u virtuelne. Srećom, ovaj put to nije potrajalo dugo i sve nas je razveseli brz povratak u školske klupe. Osim toga, ovu je školsku godinu obeležilo još nekoliko stvari. Kurikularna reforma je nastavljena te je ove školske godine provedena u 4. i u 8. razredu (i u nastavi geografije u 7. razredu).
Naša škola je poznata po nizu projekata o kojima ćete moći da čitate, a vratilo nam se i domaćinstvo zahvaljujući kojem su učenici naučili brojne korisne veštine. Pored niza manjih projekata koji su se provodili na pojedinim predmetima, ove smo godine bili izuzetno sportski raspoloženi.
Bili smo uključeni u projekat „Sedim pravo, živim zdravo“ koji je za cilj imao edukaciju učenika, ali učitelja i stručnih saradnika škole, o najčešćim kičmenim deformitetima dece, korektivnim vežbama kojima se oni mogu sprečiti i o važnosti zdrave prehrane. Bili smo veoma vredni pa smo u sklopu projekta imali niz
aktivnosti za učenike koje su bile prilogađene njihovoj dobi: razne istraživačke radove i radionice s temom pravilnog držanja i zdravog života, pravljenje zdravih obroka, izvođene korektivnih vežbi u školi i van nje te smo imali i integrisani radni dan posvećen projektu na kojem smo objedinili sve naučeno.
Nadamo se da ćemo i vas, dok budete čitali o našim aktivnostima i savetima, potaknuti na odlazak u prirodu, uživanje u toplim danima koji nam dolaze, kao i na fizičku aktivnost.
Pored toga, moći ćete da pročitate ponešto i o našim osmašima od kojih se opraštamo ove školske godine, a koji su imali malo više sreće od svojih vršnjaka koji, nažalost, prethodne dve godine zbog nepovoljne epidemiloške situacije nisu mogli da odu na maturalno putovanje. Za osmaše je bila priređena trodnevna ekskurzija u Istru koja je bila pravo osveženje nakon dužeg perioda u kojem nisu
organizovane ekskurzije i razni drugi vidovi vanučioničke nastave.
Sve to, ali i još mnogo više moći ćete da pročitate u ovom broju.

Pozdrav do sledećeg čitanja!
 

                                                                                     Uredništvo Našeg lista


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju