preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

Upisi.hr

Živjeti zdravo EU

 

Školska kuhinja

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za 11 mesec.doc

 

 

vijesti
FESTIVAL DEČJE ILUSTRACIJE 2021.
Administrator / datum: 25. 11. 2021. 13:48

  Naša škola učestvovala je na Festivalu dečje ilustracije  2021. koji je okupio najveći broj likovnih radova do sada. Ukupno je učestvovalo 336-ero dece iz Hrvatske i Srbije. Cilj ove manifestacije jeste približiti srpsku književnost za decu najmlađim članovima zajednice i podstaknuti ih na čitanje i kreativno stvaranje. Krajnji cilj Festivala je približiti deci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

  Odabrani su najuspešniji radovi, a među njima je i rad našeg učenika Tadeja Vranješevića iz 4. razreda na koga smo veoma ponosni!

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE
Administrator / datum: 17. 11. 2021. 13:02

 Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i nameštenika, službenika i nameštenika u lokalnoj i područnoj samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, donesene 12. novembra 2021., od utorka, 16. novembra 2021., za ulazak u prostor Osnovne škole Trpinja potrebno je doneti na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cepljenju, preboljenju, odnosno testiranju, navedenih u članku 7. Odluke Stožera civilne zaštite.

Odluku Stožara civilne zaštite Republike Hrvatske možete pročitati pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO TAKMIČENJE U KROSU
Administrator / datum: 17. 11. 2021. 11:13

 

      Županijsko takmičenje Vukovarsko – srijemske županije održano je 16.11.2021. na stadionu Cibalia u Vinkovcima.

Našu školu su predstavljali učenici 8. razreda Aljoša Tešanović i Jelena Maljenović. Ovom prilikom izostao je rezultat ali su učenici ostvarili  nova poznanstva sa učenicima drugih škola iz naše županije, razvijali su takmičarski i navijački duh i ono najvažnije pokazali su šta znači biti fer play takmičar.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O PRELASKU SA NASTAVE PO MODELU C NA NASTAVU PO MODELU A-NASTAVA U ŠKOLI
Administrator / datum: 9. 11. 2021. 13:20

Dragi učenici,

obaveštavamo vas da se u četvrtak, 11. novembra 2021. , vraćamo na nastavu po Modelu A- nastava u školi (svi razredi). Molimo vas da poštujemo epidemiološke mere i pozivamo sve učenike da ponesu maske.

Nastava će se odvijati prema rasporedu, učenici razredne nastave idu u prvu smenu, a učenici predmetne nastave pohađaju školu u drugoj smeni.

Više o merama možete pročitati u prilogu.

 

 


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL LEPE REČI VUKOVAR 2021.
Administrator / datum: 9. 11. 2021. 09:46

   Učenici Osnovne škole Trpinja učestvovali su 29. i 30. novembra 2021. godine na Festivalu lepe reči u organizaciji KUD-a Sloga iz Vukovara. Projekat je finansiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U dvodnevnoj manifestaciji su učestvovali učenici osnovnih škola koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu po modelu A i učenici koji slušaju srpski jezik i kulturu po modelu C.

   Takmičenje je trajalo dva dana, a učesnici su podeljeni u dve kategorije. U kategoriji mlađih učesnika učestvovali su učenici od 3. do 6. razreda, a u kategoriji starijih učesnika bili su učenici 7. i 8. razreda. Prvi dan Festivala lepe reči bio je predviđen za takmičenje literarnog stvaralaštva, gde su se predstavili Vladana Maričić, učenica 6.razreda sa pesmom Na krilima mašte i Teodor Vranješević, učenik 8.razreda sa pesmom Sloboda.

  Drugi dan je bio predviđen za takmičenje recitatora. Svoje recitatorske sposobnosti pokazale su učenice 8.razreda, Anja Maširević sa pesmom Zagonetka Miroslava Antića i Anđela Vukajlović sa pesmom Dižimo škole Jovana Jovanovića Zmaja.

   Iako ove godine našim učesnicima nije dopala nijedna nagrada, verujemo da ih to neće sprečiti  da i dalje razvijaju svoje potencijale, da stvaraju nova poznanstva i što je najvažnije da neguju svoj kulturni identitet govoreći maternjim jezikom i služeći se ćiriličkim pismom.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O NASTAVKU NASTAVE PO MODELU C-NASTAVA NA DALJINU
Administrator / datum: 4. 11. 2021. 14:18

Zbog loše epidemiološke situacije u vezi epidemije KOVID-19 koronavirusa, donosi se Odluka o nastavku nastave po Modelu C-nastava na daljinu za sve školske ustanove (svi razredi ) kojima je Vukovarsko-sremska županija osnivač .

Ova Odluka primenjuje se za vremenski period od 8.-12. novembra 2021. godine.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO TAKMIČENJE U STONOM TENISU
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 13:25

        Učenici naše škole, članovi Sportske sekcije, održali su školsko takmičenje u stonom tenisu. Jedanaest učenika je učestvovalo u samom takmičenju. Osim uloge takmičara, svi su imali priliku biti i sudija na takmičenju. Naravno, to zahteva i poznavanje pravila igre koje smo tokom časova sekcije usvojili.

         Na malom odmoru, učenici nižih razreda su imali priliku da vide kako izgleda takmičenje. Pokazali su se kao odlična publika.

         I za kraj, ono najvažnije, sledilo je proglašenje pobednika. Treće mesto je zauzeo učenik 7. razreda Luka Vujić, drugo mesto je pripalo učeniku 8. razreda Alekseju Radiću i kao najbolji igrač se pokazao Aljoša Tešanović, takođe učenik 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O JESENJEM RASPUSTU
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 09:44

Dragi učenici, 

u ponedeljak, 1.11. nema nastave zbog državnog praznika. Jesenji raspust počinje 2.11. i traje do srede 3.11.2021.

Nastava počinje u četvrtak, 4.11. online za sve razrede prema redovnom rasporedu. Više informacija dobićete od svojih odeljenjskih starešina.

Želimo vam radosne slobodne dane!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O PRELASKU NASTAVE NA MODEL C- NASTAVA NA DALJINU
Administrator / datum: 28. 10. 2021. 14:55

U skladu sa uputstvima Stožera civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije donosi se Odluka o prelasku na Model c nastave-nastava na daljinu u svim školskim ustanovama (svi razredi), kojima je Vukovarsko-sremska županija osnivač.

Odluka se primenjuje za dane 4. novembra i 5. novembra 2021. godine.


[OPŠIRNIJE]DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE-DANI HLEBA
Administrator / datum: 25. 10. 2021. 09:40

             U petak, 22.oktobra u našoj školi obeležili smo Dane hleba. Vredne ruke naših učenika pripremale su različite vrste pekarskih proizvoda i kolača. Učionice su bile pune slatkih i slanih poslastica, na stolovima mogle su se naći kiflice, kolačići, sendviči, palačinke, štrudlice, pite... Učenici su s osmehom i zadovoljstvom pokazli kulinarske veštine i na taj način zajedno sa svojim učiteljima zahvalili se za sve plodove koje nam zemlja daje. Kreativnosti nije manjkalo ni u likovnim radovima naših najmađih učenika. Ovaj dan prošao je u radostima i dobrom raspoloženju.


[OPŠIRNIJE]AKCIJA SAKUPLJANJA STAROG PAPIRA
Administrator / datum: 21. 10. 2021. 09:02

            U utorak, 19.10.2021. godine provedena je akcija sakupljanja starog papira u našoj školi. Kao i prijašnjih godina, cilj akcije je motivacija i edukacija najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira te zaštita šuma jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od seče spasi 20 stabala. Papir je sirovina koja se izvrsno reciklira i na taj način vraća u svakodnevnu upotrebu čime se štedi energija, čuvaju šume i značajno smanjuje onečišćenje vode i zraka.

 

 

 

 

U ovoj akciji rezultat sakuplјanja starog papira je sledeći:

1. razred – 26,7 kg 

2. razred – 140,6 kg 

3. razred – 70,5 kg

4. razred – 50,9 kg

5. razred – 49,8 kg

6. razred – 50,8 kg

7. razred – 50 kg

8. razred – 45,3 kg

Škola – 71,5 kg

            Ukupno je sakuplјena      556,1    kg starog papira.

Svi učenici i radnici škole doprineli su akciji donoseći stari papir, a uvidom u sakupljeno ustanovljeno je da je 2. razred sakupio najviše papira te im upućujemo posebne čestitke.

Još jednom, hvala svima koji su doprinijeli ovoj akciji na bilo koji način. Do iduće  godine sakupljajte stari papir negde u kutijama kod kuće, pa ga donesite u školu u sledećoj akciji koju ćemo organizovati u drugom polugodištu.

Veselimo se novim akcijama koje ćemo podržati za čišće, zdravije i mirisnije sutra!!!

  

Veće učenika i ekolozi


[OPŠIRNIJE]DEČJA NEDELJA
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 10:25

          U okviru Dečje nedelje, 4.- 8. oktobra 2021. godine, obeležili smo Međunarodni dan deteta prikladnim aktivnostima i igrama za decu.

Za učenike nižih razreda naše škole organizovano je takmičenje u brzom vezivanju pertli. Vezivanje pertli predstavlja jednu od prvih veština koje bi jedan školarac trebao da savlada, ali u praksi to ne polazi baš svakom za rukom. Ideja za ovo takmičenje je došla na osnovu činjenice da sve više dece nosi samo patike sa čičkom, nemajući  volje da se uhvate u koštac sa ovim problemom. Učenici su se takmičili u okviru svog odeljenja i u svakom odeljenju su proglašeni najbrži i najspretniji u vezivanju pertli.

Zaključak ovog našeg takmičenja je da u realizaciji postoji visok nivo motivacije dece za učešće kao i za ostvarenje što boljeg rezultata i plasmana.

 


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Administrator / datum: 15. 9. 2021. 07:55

 

             Svojim projektom Hrvatski olimpijski odbor želi potaknuti građane svih dobnih grupa na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojim žive i rade.

Kao i u svim školama u Hrvatskoj i u Osnovnoj školi Trpinja  je raznim aktivnostima obeležen Hrvatski olimpijski dan u petak, 10.9.2021.

Učenici naše škole su za taj dan obukli bele majice, koje su simbol sportskih aktivnosti i uputili se sa svojim učiteljima na školsko igralište. Za učenike su organizovane razne sportske i takmičarske igre u kojima su svi uživali. Posle svake takmičarske igre proglašeni su pobednici.

Više pogledajte u priloženim fotografijama!


[OPŠIRNIJE]PRIREDBA DOBRODOŠLICE ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA
Administrator / datum: 9. 9. 2021. 14:21

Učenici razredne nastave priredili su priredbu dobrodošlicu za naše najmađe učenike- prvačiće. Recitacijama i pesmom učenici su poželili novim drugarima puno lepih školskih dana,osmeha i radosti,ali i novih znanja. Poručili su kako  je u našoj školi  lepo biti i  da će puno znanja dobiti. Na kraju zasladili su se svi, a naši novi učenici sa njihovom učiteljicom kreću u svet učenja.

Srećno!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O POČETKU ŠKOLSKE 2021/2022. GODINE
Administrator / datum: 2. 9. 2021. 12:26

U ponedeljak, 6. septembra počinje nova školska godina.

 Prvi dan škole započeće službom u crkvi u 9.00 časova. Nastava za učenike od 5.-8. razreda počinje u 10.00 časova, a za učenike od 1.-4. razreda nastava počinje u 12.00 časova.

Vidimo se!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE RODITELJIMA O NOVČANOJ POMOĆI ZA RADNE SVESKE OPŠTINE TRPINJA
Administrator / datum: 2. 9. 2021. 12:14

Opština Trpinja isplatiće novčanu pomoć u iznosu od 600,00 kuna učenicima 6.,7., i 8. razreda.

Molimo roditelje da pročitaju Odluku i postupe prema istoj.

Kliknuti na opširnije.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA NABAVU OBAVEZNIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021/2022.
Administrator / datum: 8. 7. 2021. 12:03

[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O ŠKOLSKOJ 2021/2022.GODINI I KALENDAR RADA ŠKOLE
Administrator / datum: 6. 7. 2021. 12:12

   Školska 2021/2022. godina počinje 6. septembra 2021. godine. Više informacija pročitajte u Odluci ministra nauke i obrazovanja. Takođe, predstavljamo vam kalendar rada naše škole za školsku 2021/2022.

Za više informacija kliknuti na OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]KATALOG OBAVEZNIH UDŽBENIKA OŠ TRPINJA
Administrator / datum: 1. 7. 2021. 14:10

   Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), udžbenici će i ove godine biti kupljeni sredstvima iz budžeta, što znači da roditelji ne snose nikakve troškove za udžbenike. 

U prilog je katalog obaveznih udžbenika za školsku 2021/2022. godinu i spisak dodatnih obrazovnih materijala.

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju